Lohtuakatemialaiset

Jaana Salmi

Toimitusjohtaja
040 543 7030
jaana@lohtuakatemia.fi

Jaana Salmi  on Lohtu Akatemian  perustaja, toimitusjohtaja ja luova visionääri. Hän on inspiroiva ihminen, joka tarttuu aina uusiin haasteisiin. 
 
Hän on pitkän linjan yrittäjä ja loi pitkän uran kotipalveluiden parissa perustaessaan Kodinavux Oy:n vuonna 1998. Sen myytyään hän perusti hautauspalvelun. 
Oman äidin kuoleman yhteydessä hän kaipasi doulaa, joka voisi olla tukena ja auttavana kätenä elämän viimeisillä hetkillä. Hän löysikin myötätuntoisen eläkkeelle jääneen papin, joka kävi 
juttelemassa äidin kanssa useaan otteeseen. 
 
Kun Jaana näki Suomen ensimmäisen sertifioidun koulindoulan, Jessikan haastattelun televisiossa, hän päätti heti ottaa yhteyttä Jessikaan. 
Se oli puuttuva palanen, jonka kanssa Jaana halusi tehdä töitä ja alkaa järjestämään koulutuksia. 
Syntyi Lohtu Akatemia. 
 
Jaana on insiproiva persoona, jonka elämäntehtävänä on auttaa ihmisiä

Jessika Luther

Kouluttaja

Jessika on Suomen ensimmäinen sertifioitu kuolindoula, koulutus Ruotsissa vuonna 2022.
Taustalla Jessikalla on sairaanhoitajan, kätilön ja terveydenhoitajan koulutus joka tuo varmuutta kuoleman kohtaamiseen.
Työkokemusta  sairaalamaailmasta, järjestötyöstä, kouluttamisesta, ryhmänvetämisestä ja vapaaehtoistyöstä Suomessa ja Aasiassa.
 
Jatkuva oppiminen ja koulutuksiin osallistuminen ja tämän tiedon jakaminen mahdollisimman monelle on Jessikalle tärkeätä.
Jessikan mottona on Kuolemasta kannattaa puhua.
Minulla on oikeus tulla kohdelluksi elävänä ihmisenä kuolemaan asti.

Marja Isokangas

Koulutusammattilainen

Marja Isokangas on markkinoinnin, palvelu- ja liiketoiminnan kehittämisen ammattilainen, joka teki alan vaihdon ja on uudella urallaan innostunut liiketalouden ja palvelumuotoilun korkeakouluopettaja, työelämälähtöisen oppimisen coach ja opetusviennin kehittäjä. 
 
Marja ja Jaana löysivät toisensa joitakin vuosia sitten työn merkeissä ja ovat siitä lähtien etsineet tilaisuutta muuttaa maailmaa yhdessä. 
 
Marja haluaa ymmärtää mikä toisen ihmisen tarve ja toive oikeasti on ja luoda ratkaisuja sen perusteella. Marjan sydäntä lähellä ovat myös luonto ja eläimet. Eläin-inhimillisyys pitäisi ottaa arkikäsitteeksi kaikkialla.
Scroll to Top