Tarvitsetko kuolindoulan?

Etsitkö tukea ja läsnäoloa?

Kanssakulkija- ja kuolindoulapalvelut Lohtu Akatemiasta 

Tarjoamme ammattitaitoista kanssakulkija- ja kuolindoulapalvelua, joka keskittyy tukemaan sekä sairastavaa että hänen läheisiään herkässä elämänvaiheessa.

Kanssakulkijapalvelut

Olemme  tukena läpi hoitoprosessin, tarjoamme läsnäoloa, rauhoittavia keskusteluja ja kuuntelua. Autamme myös läheisiä käsittelemään tunteita ja löytämään voima- varoja vaikeassa elämäntilanteessa. Luomme pysyvyyttä ja arjen jatkuvuutta. 

Kuolindoulapalvelut

Tavoitteemme on helpottaa siirtymistä elämästä kuolemaan lempeästi ja arvokkaasti. Autamme asiakasta ilmaisemaan elämänsä loppuvaihetta koskevia toiveitaan ja tarpeitaan,  tuemme saattohoitovaiheen suunnittelussa ja valmistelussa ja tarjoamme emotionaalista tukea. Kunnioitamme syvällisesti jokaisen yksilön ainutlaatuista tarinaa ja elämänkokemusta. 

Kaikilla kanssakulkijoillamme ja kuolindoulillamme on empaattinen ja rauhoittava lähestymistapa. Olemme omistautuneet tarjoamaan lohtua ja tukea niin sairastaville kuin heidän läheisilleen koko hoitoprosessin ajan. 

Keskustellaan yhdessä, miten voimme olla avuksi: Jaana Salmi, puh. 040 534 7030.                                                          

Lohtu Akatemia kouluttaa ja välittää kanssakulkijoita ja kuolindoulia.  Valittavanasi on useita kanssakulkijoita ja kuolindoulia.  

Kuolindoulat kartalla

Tampere

Helsinki

Kirkkonummi

Vantaa

Espoo

Hollola

Järvenpää

Oulu

Somero

Salo

Hyvinkää

Porvoo

Vihti

Nurmijärvi

Kerava

Siuntio

Lahti

Pertteli

Rovaniemi

Joensuu

Sotkamo

Oulunsalo

Ilmajoki

Puolanka

Oulainen

Kemijärvi

Muonio

Turku

Sodankylä

Kuopio

Lappeenranta

Loviisa

Kuolindoulia sijaitsee seuraavilla paikkakunnilla:

Tampere, Helsinki, Hollola, Espoo, Oulu, Vantaa, Järvenpää, Kirkkonummi, Somero, Salo, Hyvinkää, Porvoo, Vihti, Nurmijärvi, Kerava, Siuntio, Lahti, Pertteli, Rovaniemi, Joensuu, Sotkamo, Oulunsalo, Ilmajoki, Puolanka, Oulainen, Kemijärvi, Muonio, Turku, Kuopio, Lappeenranta, Loviisa.

Ennen kuolemaa doula voi tarjota kuolevalle ihmiselle tai tämän läheisille keskusteluapua tai tukea käytännön asioissa, kuten hoitotahdon teossa tai hautapaikan valinnassa.

Kuolindoulana hän keskustelee, kuuntelee ja lohduttaa. Joskus kuoleva haluaa suunnitella kuolindoulan seurassa hautajaisensa tai kirjoittaa läheisilleen kirjeen. Myös vierellä olo kuoleman lähestyessä ja tapahtuessa kuuluu kuolindoulan perustehtäviin.

Kuolindoulaa sitoo kaikissa tilanteissa ehdoton vaitiolovelvollisuus. 

Ota yhteyttä

Jaana Salmi
040 543 7030
jaana@lohtuakatemia.fi

Kuolindoulat:

Vakavan sairastumisen ja surun keskellä ihminen on elämänvaiheessa, jossa tarve avulle ja tuelle on suuri. Kuolindoula on koulutettu kanssaihminen, jonka saat avuksesi, silloin kun vakava sairaus on kohdannut sinua tai perhettäsi.
Olen Päivi Veistiö logoterapeutti, varhaiskasvatuksen opettaja ja minulla on myös sosiaali -ja terveysalan koulutus. Olen valmistunut kuolindoulaksi Lohtu akatemiaista 2023. Henkinen tuki, käytännön asioiden hoito, toiveiden dokumentointi sekä toteutus ovat osa työtäni. Kuolindoulana toimin ainoastaan kuolindoulan tehtävässä, eli en osallistu hoidollisiin tehtäviin.

Toimin kuolindoulana kaikenikäisille. Olen työskennellyt iäkkäiden, sekä muistisairaiden parissa ja minulla on yli 20 vuoden työkokemus lapsiperhe- sekä kasvatustyöstä. Monipuolinen työhistoria perheiden ja lasten parissa mahdollistaa sen, että minulla on hyvä valmiudet toimia kuolindoulana myös perheissä, jossa lapsi tai vanhempi on vakavasti sairastunut.

Yksi tärkeä syy miksi haluan toimia kuolindoulana on se, että ihmisellä on mahdollista kuolla niin, että häntä pidetään kädestä kiinni, silloin kun hän on niin toivonut.

Kun toiveesi kuolindoulasta on herännyt, voit ottaa minuun yhteyttä ja sovimme tapaamisen haluamaasi paikkaan. Jos koet, että olen sinulle sopiva doula jatkamme yhdessä. Teemme sopimuksen, johon on laadittu mm. minun tehtäväni ja miten palvelu hinnoitellaan.

Puhutaanko yhdessä kuolemaa?
Olen Kaisa, sertifioitu kuolindoula (Lohtu Akatemia 2023). Toimin kanssakulkijana kuoleman äärellä, avoimuus ja luottamus edellä. Tarjoan läsnäoloa, sekä käytännön apua sinulle ja läheisillesi. Jos elämässäsi on tilanne, että olet itse saanut diagnoosin tai käsittelet läheisesi kuolemaa, ota rohkeasti yhteyttä. Autan myös mm. hoitotahdon ja muiden virallisten papereiden tekemisessä, sekä omien tai läheisen hautajaisten suunnittelussa ja järjestämisessä. Tarkoitus on olla tukena ja apuna koko matkan, ennen ja jälkeen kuoleman.

Olen ammatiltani myös sairaanhoitaja (SAMK 2016). Olen työskennellyt pääasiassa ikäihmisten kanssa hoivakodeissa ja kotihoidossa. Vahvuuksiani ovat ihmisten kohtaaminen, rauhallisuus, kärsivällisyys sekä käytännönläheisyys ja huumorintaju.

Doulaan Päijät-Hämeen alueella kotikäynnein, kielitaitona suomi.
Jokainen kuolema on arvokas ja niin halutessasi, olen täällä sinua varten.

Kaisa Kaunisto

kaisa.kaunisto@gmail.com

0505509808

Hei, olen kouluttautunut v 2023 Lohtu Akatemian ensimmäisessä, Suomessa järjestetyssä koulutuksessa kuolindoulaksi. Lähdin kouluttautumaan, koska kuolema on tullut jo monesti itselleni henkilökohtaisessa elämässäni eteeni ja oman äidin kuolinhetkellä, hänen vierellään istuessani ja kädestä kiinni pitäessäni, minulle syntyi vahva tunne siitä, ettei kenenkään tulisi jäädä kuoleman lähestyessä yksin ahdistumaan.
Suomessahan on jo koulutettuja synnytysdoulia, jotka tukevat synnytykseen liittyvissä asioissa ja kuolindoula taas tulee tukemaan kuolemaan liittyvissä asioissa.

Mielestäni syntymä ja kuolema, ovat molemmat suurimpia sekä arvokkaimpia asioita elämän kaaressa.

Jokainen syntymä on suuri ihme ja lahja vanhemmille ja jokainen kuolema on yhtä arvokasta.

Mikäli olet tai joku läheisesi on elämän loppuvaiheessa ja kaipaatte tukihenkilöä, joka on vierellä, kuuntelee ja auttaa arkisissa käytännönasioissa, sekä vastaa kuolemaan liittyvissä kysymyksissä.

Tulen mielelläni auttamaan ja tukemaan teitä sekä koko perhettä elämän loppuvaiheeseen.

Toimin Raaseporin alueella.

Asun itse Karjaalla, minulla on auto käytettävissä, joten voin myös tulla kotikäynnille keskustelemaan sekä tutustumaan paremmin.

minna.kaskivaarala@gmail.com

0407183436

Sanotaan, että me kuolemme siten miten olemme eläneet. Pohditko elämää ja kuolemaa, mutta ei ole kenen kanssa puhua siitä? Onko kuolema vieraillut luonasi joskus vai onko siitä tullut lopullinen asukas sinun tai läheisesi elämään? Mitä kuoleminen tarkoittaa käytännössä, voiko siihen valmistautua jollain tavalla?
Toivotko että rinnallasi kulkisi elämäsi viimeisinä aikoina, joku, joka kuuntelee ja kuulee?

Olen Suomessa ensimmäisten joukossa kouluttautunut sertifioiduksi kuolindoulaksi. Tällä hetkellä kielitaitoni on äidinkieleni suomi, sekä englanti.
Voin auttaa sinua saamaan käytännön asiat järjestykseen, on sitten kyse varautumisesta ja valmistautumisesta tulevaan tai viimeisten maanpäällisten hetkien ollessa läsnä.
Voimme myös pohtia kuolemaan liittyviä asioita yhdessä, miten sinä koet kuoleman ja kuolevaisuuden. Onko se kenties pelottavaa tai ahdistavaa tai sydämessä rauhan saanut aihe, vai asia mitä et halua ajatella, mutta silti olisi joku joka olisi läsnä.

Olen pitkän linjan käsityöläinen, sekä täydentävien hoitomuotojen ammattilainen, teen hermoratahierontaa, sekä perinnekuppausta.
Ammennan luonnosta voimaa ja arvostan sen antimia ravintona, rohtona sekä materiaalina käsitöhin. 

Jos kuulet kustun ja haluat katsoa voisinko olla rinnallakulkijasi polullasi, saat yhteyden minuun Lohtu Akatemian kautta.

ikipunos@gmail.com

0445028885

Traumaattisiin kriiseihin ja väkivaltatyöhön erikoistunut kuolindoula palveluksessasi!

Mikäli kaipaat oman tai jonkun toisen kuoleman käsittelyyn ulkopuolista ammattiapua, kuolindoulapalvelut voisivat sopia sinulle. Kanssani voi keskustella mistä tahansa kuolemiseen liittyvistä ajatuksista ja tunteista elämän eri vaiheissa. Autan tarvittaessa täyttämään kuoleman kannalta tärkeitä dokumentteja sekä jaan tietoa kuolemasta ja hautausvaihtoehdoista. Halutessasi olen vain hiljaa, mutta täysin läsnä ja tukenasi kuoleman lähestyessä. Minulla on kokemusta myös pienten lasten ja nuorten kanssa työskentelystä.

Olen pohjakoulutukseltani sosionomi (YAMK) ja toimin yrittäjänä Hyvinpitelyssä. Vastaan mielelläni kysymyksiin ja tarjoan juuri sinun tai perheesi tilanteeseen räätälöidyn palvelupaketin.

ellimari.kortman@gmail.com

0445174587

Onko vaikea sairaus kohdannut sinua tai läheistäsi? Oletko sinä tai läheisesi elämän loppuvaiheessa ja toivot vierellesi
koulutettua kanssaihmistä, tukijaa, kuuntelijaa ja keskusteluapua?

Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti tunteistasi, sairaudesta, lähestyvästä kuolemasta ja hautajaisista?
Koetko tarvitsevasi apua ja tukea hoito-/ hoivatahdon tekemiseen tai muiden käytännön asioiden
sujuvoittamiseen?

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja. Työurallani olen työskennellyt fyysisesti vaikeavammaisten asumispalveluyksikössä, sairaalassa sekä saattohoitokodissa. Työn ohella ole kouluttautunut kriisityön asiantuntijaksi. Kuolindoulaksi olen valmistunut Lohtu Akatemiasta marraskuussa 2023.

Toimin kuolindoulana kaikenikäisille Tampereella ja sen lähikunnissa asiakkaan kotona mutta tarvittaessa voin käydä hänen luonaan myös sairaalassa tai muussa hoito- tai hoivapaikassa.
Voin myös lähteä esim. luontoon tai muuhun asiakkaalle rakkaaseen ja tärkeään paikkaan keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia mieltä askarruttavissa kysymyksissä.
Vaikka olen koulutukseltani sairaanhoitaja, kuolindoulana en osallistu hoidollisiin tehtäviin tai toimenpiteisiin. Toimin ainoastaan kuolindoulan tehtävissä.

kveijalainen@hotmail.fi

0407441086

Kuolindoulana voin helpottaa oloasi

Jos pohdit juuri nyt omaa tai jonkun läheisen kuolemaa. Kuolema on luonnollinen asia, mutta yhteiskunnassamme useimmat kokevat sen monimutkaisena ja pelottavanakin.

Tarvitset ehkä selkeyttä tuleviin hautajaisjärjestelyihin tai mietit, miten hoituvat viimeisten aikojen elonhetket tai perintö jälkipolville.

Näitä ja monia muita asioita voimme pohtia ja kirjoittaa yhdessä ylös, sillä ne ovat tuiki tärkeitä jotta saat itsellesi mielenrauhaa ja voit elää huoletta elämäsi jäljellä olevia päiviä.

Olen opiskellut ja käyttänyt monia ihmisen kasvua tukevia asioita, muun muassa coachin taitoja ja itsetuntemustyötä Enneagrammin avulla. Olen tehnyt uran kirjailijana, työyhteisövalmentajana ja projektitöissä, joista viimeisimmässä olin tekemisissä näkövammaisten kanssa. Olen myös hautaustoimiston työntekijä.

Työskentelen kuolindoulana Helsingin hautaustoimistossa ja voin halutessasi tulla luoksesi julkisilla koko pääkaupunkiseudun alueella (ABCD-vyöhykkeet). Voimme järjestää tapaamisen myös etäyhteyksin tai puhelimella.

Tarjoan mielelläni pienen ensikeskustelun, jossa voimme kuulostella ja kartoittaa, minkälaista tukea voisin sinulle tarjota.

juttasaanila@gmail.com

0404154477

Olen Marja, kuoleman kohtaamiseen koulutettu kanssaihminen – sertifioitu kuolindoula (Lohtu Akatemia 2023). Olen läsnä, kun joko oma tai läheisesi kuolema lähestyy. Olen käytettävissä myös, jos haluat pohtia vielä kaukaiseltakin tuntuvaa kuolemaa.

En ole psykoterapeutti tai saattohoidon tai lääketieteen ammattilainen – olen elämästä (sen loppuun asti ja ylikin) kiinnostunut ihminen. Olen myös kirjailija sekä kirjoittamisen ja teatterin opettaja ja erityisosaamistani onkin taiteen avulla kuoleman käsitteleminen. Minulla on pitkä kokemus erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten kanssa toimimisesta. 

Kuolindoulan työni ytimessä on kuolevan ja hänen lähipiirinsä kohtaaminen, kuunteleminen ja läsnäolo. Autan tarvittaessa niin kuolemaan liittyvien dokumenttien (esim. hoitotahto) tekemisessä kuin vaikka kuolinrunonkin kirjoittamisessa. Suunnittelen ja ohjaan myös kuolemaa käsitteleviä keskusteluja, tapahtumia ja luovan kirjoittamisen ryhmiä. Kuoleman ei tarvitse olla vielä konkreettisesti lähellä – itse ajattelen, että kuoleman pohtiminen tuo elämään mielekkyyttä ja kirkkautta. 

Toimintani ei ole sidoksissa mihinkään uskontoon tai vakaumukseen. Toimin Turussa. Saat minuun yhteyden Lohtu Akatemian kautta, ja ensitapaamisen jälkeen voit päättää, olenko juuri sinulle sopiva doula.

marjakangas@gmail.com

0505272069

Hei, olen Merja Timonen ja valmistunut kuolindoulaksi Lohtu Akatemiasta huhtikuussa 2024. 

Olen toiminut niin lasten kuin muistisairaiden ikä-ihmistenkin parissa.
Siksi koen luontevaksi auttaa kaiken ikäisiä ihmisiä. Olen lämminhenkinen ja erittäin empaattinen ihminen.

Tarjoan keskusteluapua(vaikeistakin aiheista), henkistä tukea, käytännön kotiapua kriisin ja surun keskellä. Olen valmis kuulemaan jos haluat sanoittaa surua, pahaa mieltä, iloakin, elämää ja kuolemaa.
 
Oletko kokenut keskenmenon, saamatta suruun keskusteluapua? Minä olen ja haluan auttaa muita sen kohdanneita.
Oletko menettänyt rakkaan läheisesi tai
lemmikkisi? Minä olen ja siinä tilanteessa on paha miettiä asioita yksin.
 
Vaikka olen hoitaja, en tarjoa hoidollista työtä. Paitsi lastenhoito on ok.
 
Jos koet että minä kelpaan tueksi tai auttajaksi, voimme tehdä yhteisen kirjallisen sopimuksen, johon kirjataan tehtäväni ja sen hinnoittelu.
Jos et halua soittaa, voit lähettää viestiä tai sähköpostia.
 
Merja Timonen
0400-375508
Tuusula/Kerava/Vantaa

 
Olen Katri Sainio kuoleman kohtaamiseen koulutettu kanssaihminen – sertifioitu kuolindoula (Lohtu Akatemia 2024) Turusta, toimin turun alueella.
 
Olen empaattinen läsnäolija ja kanssakulkija, kun haluat keskustella kuolemaan liittyvistä asioista tai kaipaat apua kuolemaan liittyvän byrokratian hoidossa.
Olet kohdannut läheisen kuoleman tai oma/läheisesi kuolema lähestyy ja sinulla on jotain, joka askarruttaa kuolemaan liittyvissä asioissa.
 

En ole terapeutti tai hoitaja, vaan läsnäoleva tuki ja apu konkreettisesti arjessa. Omaan kyllä terveydenhuollon pohjakoulutuksensekä omaan pitkä kokemuksen pelkopotilaiden parista, tästä koen olevan apua työssäni kuolindoulana. Työni on sitoutumatonta ja minulla on  100% vaitiolovelvollisuus jo pohjakoulutukseni puolesta.

 

Toimin myös saattohoidon vapaaehehtoisena. Tuon läsnäololllani elämää kuoleman keskelle ja kanssakulkijana helpotan kuoleman kohtaamista luonnollisena osana meidän jokaisen elämäämme.

Kuolindoulan työni ytimessä on kuolevan ja hänen lähipiirinsä kohtaaminen, toiveiden/ tahtotilan kuunteleminen sekä empaattinen läsnäolo. Toive siitä, ettei kukaan joutuisi kuolemaan yksin tässä kiireisessä ja pitkien etäisyyksien sekä moninaisten perhesuhteiden maassa. Sen sanoittaminen miten haluamme tulla kohdelluksi kuoleman hetkellä. Neuvon ja autan myös tarvittaessa niin kuolemaan liittyvän byrokratian hoidossa esim. hoitotahto, hautajaiset kuin perunkirjoitus, kuin helpottaen arjen pyöritystä kuoleman läheisyydessä. 

Pidän ja ohjaan kuolemaa käsitteleviä luentoja sekä koulutuksia, keskusteluryhmiä normalisoiden kuolemankeskustelua. 

”Jonain päivänä kuolen, muina elän” tämä Maarit Feld-Rannan viisas lausahdus toimii vahvasti  ohjenuoranani. 

Saat minuun yhteyden Lohtu Akatemian tai yritykseni www.lohdunavain.fi kautta ja ensimmäisen ilmaisen konsultaatiotapaamisen jälkeen voit päättää, olenko juuri minä sinulle/teidän perheellenne sopiva doula.

 
Minulle eksistentiaaliset kysymykset ovat olleet elämäni ohjaava voima. 30 vuotta olen nyt kulkenut joogan ja meditaation polkua ammentaen ymmärrystä myös muista viisaustraditioista sekä uskonnoista. Tämän myötä myös kuolemasta on tullut minulle luonnollinen ja turvallinen ystävä. 
Olen toiminut steinerkoulun luokanopettajana ennen ryhtymistäni ääni- ja energiahoitajaksi eli toimin nykyään käsilläparantajana, sielunhoitajana, hengitysohjaajana sekä luon äänihoitomatkoja ja äänirentoutuksia erilaisia terapeuttisia soittimia sekä omaa ääntäni hyödyntäen.
Saattohoitokodissa äänihoitoja tehdessäni koin vahvan kutsun sydämessäni ryhtyä opiskelemaan kuolindoulaksi, joksi valmistuin huhtikuussa 2024. 
Kuolindoulana toimiminen merkitsee minulle erityisesti kanssakulkemista hetkessä, kuunnellen, arvostaen ja tukien. 
Jos tämä puhuttelee sinua, niin tunnustellaan yhdessä olisinko minä oikeanlainen kuolindoula sinulle. Laita viestiä niin sovitaan tapaaminen, jossa voimme rauhassa keskustella asioista ja tutustua. Ensimmäinen tapaaminen on maksuton eikä sido mihinkään.
 

 
 
Hei. Olen Minna-Maija Kemppi Hyvinkäältä.
 
Olen valmistunut kuolindoulaksi Lohtu Akatemiasta huhtikuussa 2024. 

Minä olen kolmen nuoren naisen äiti, pienen pojan mummo, perushoitaja , koulutettu hieroja sekä Rosenterapeutti.

Tarjoan koulutettuna kanssakulkijana  sinulle kannattelevan    tilan, mahdollisuuden keskustella elämään ja kuolemaan liittyvistä ajatuksista  sekä  luvan tuntea ja tunnustella miltä kokemuksesi  tuntuvat kehossasi.

Osaan auttaa myös käytännönasioissa terveyteen, sairauksiin ja kuolemaan liittyvissä kysymyksissä ja neuvoa mitä papereita  olisi hyvä täytellä jo elinvoimaisena.

Minna-Maija Kemppi

minttu.kemppi@gmail.com

040-7449996

 
 
Nimeni on Heidi Luusua ja asun Kemijärvellä. Vahvuutenani ovat  rauhallisuus, empaattisuus, olen aina läsnä ja minuun voi luottaa. 

Yhteystiedot:

0401312971 heidi.luusua@outlook.com 

Teen doulan töitä Kemijärven ja Sodankylän alueella 
 

 
 

Olen Jenni Hurmerinta, vuonna 1986 syntynyt helsinkiläinen filosofian maisteri, sanataide-, kirjallisuusterapia- ja mindfulness-ohjaaja, joogaopettaja, hengitysvalmentaja, kuolindoula, kustannustoimittaja, vapaa kirjoittaja sekä yksityisyrittäjä (www.sanattu.fi). 

Olen työskennellyt erilaisten henkisesti haastavien kohderyhmien kanssa ja tavannut satoja ihmisiä kuoleman äärellä. Olen toteuttanut voimaannuttavaa kirjallisuusterapeuttista työskentelyä muun muassa psykogeriatrisilla ja palliatiivisilla osastoilla, saattohoidossa, vastaanottokeskuksissa, ensi-ja turvakodeissa, vankilassa sekä syrjäytymisvaarassa olevien  ja mielenterveyskuntoutujien parissa. Näiden erilaisten hankkeiden myötä olen kerryttänyt työkaluja, voimavaroja, resilienssiä ja sensitiivisyyttä haastavien tilanteiden varalle. 

Tärkeintä, mitä voin kuolindoulana tarjota, on käytännön avun ohella henkinen ja emotionaalinen tuki, lohtu, turva ja välineet kuoleman kohtaamiseen ja käsittelyyn niin ennen kuolemaa, sen aikana kuin sen jälkeen. Sovellan mielelläni erityisosaamistani luovuus- ja tunnetyöskentelyn saroilla kuolindoulan työssäni.

Kuka ikinä asiakkaani onkaan, haluan kohdata heidät ainutlaatuisina, arvokkaina yksilöinä. Koen, että erilaisten ihmisten kohtaaminen onkin yksi vahvuuksistani. Osaan sopeutua eri tilanteisiin ilman ennakkoluuloja ja tuomitsemista, ja tuntea myötätuntoa myös heitä kohtaan, jotka poikkeavat arvomaailmaltaan tai elämänvalinnoiltaan minusta.

Olen rehellinen, luotettava ja läsnäoleva. Haluan antaa jokaiselle aikaa ja tilaa käsitellä kuolemaa sekä menetystä omalla tavallaan, sillä tiedostan että surutyö voi olla erilaista jokainen päivä ja hetki. 

Tavoitteeni on auttaa ihmisiä elämään kuoleman kanssa.

Jenni Hurmerinta
040 833 4800

 

Hei,

Olen Outi Wahlberg Salosta. Valmistuin sertifioiduksi kuolindoulaksi huhtikuussa 2024 Lohtu Akatemiasta. Ajatus kouluttautua kuolindoulaksi syntyi rakkaan läheiseni poismenosta ja siitä, että
kuolemasta ja kuoleman jälkeisistä asioista ei puhuttu. Hyvinä hetkinä me läheiset kannatimme sitä hyvää hetkeä ja huonoimpina aikoina yritimme olla tukena. Ulkopuoliselle henkilölle, kuolindoulalle olisi ollut tarvetta, joka olisi ilman läheisen tunteita kyennyt avaamaan ne vaikeat keskustelut
kuolevan toiveista.
Tarvitsetko sinä itsellesi tai läheisellesi keskusteluapua tai kanssakulkijaa? Tai oletko huolissasi läheisistäsi ja tarvitset heille tukea? Mikäli kuoleman asioista on vaikea keskustella, niin
kuolindoula voi olla tunteiden ja toiveiden tulkki sinun ja läheisten välillä. Mielestäni kenenkään ei pitäisi olla kuoleman lähestyessä yksin ja kuolevan omat toiveet pitäisi saada kuulluksi.
Olen menettänyt monta rakasta läheistä ja eläinystävää eri tavoin. Aika parantaa ja suru muuttaa muotoaan, mutta suru ei koskaan häviä. Minulle iloa ja lohtua tuottavat eläinystävät ja nykyinen pieni Elli-koirani kulkeekin usein mukanani. Mikäli koet/koette samoin, niin rapsutuksia rakastava
Elli on myös mahdollista tavata.
Ota yhteyttä ja sovitaan tapaaminen, jonka jälkeen voit päättää olenko juuri sinulle/teille sopiva doula. Työskentelen Salon seudulla. Minut tavoitat sähköpostitse outi.wahlberg@gmail.com tai
puh. 045 6454 344. Mikäli en heti vastaa, niin soitan vapauduttuani takaisin.

 
Olen Ilkka Urpola, sertifioitu kuolindoula Lohtu Akatemia huhtikuu 2024.
Neljän lapsen isä ja vaarikin. Työuran tein ihan toisenlaisessa työssä koti- ja ulkomailla.
Kiinnostuin valtavasti tutustuttuani doulan koulutukseen,koin sen olevan sitä missä haluaisin olla hyödyksi. Elämänkokemusta on ja uskon myös sen olevan avuksi tässä työssä.
Doulana olen kanssakulkijasi,autan eteen tulevissa asioissa,byrokratiassa,toiveissasi,olen lähellä ja läsnä. Läheisesi saattavat tarvita apua arjessa.
Kenenkään ei tarvitse kuolla yksin.
Jos haluat keskustella lisää,voimme tavata ja keskustella.
Minulla on doulana täysi vaitiolovelvollisuus.
Ensimmäinen tapaaminen ei velvoita mihinkään ja on ilmainen.
Ilkka Urpola
p.0403575918

Olen Karoliina Simenius Vihdistä. Valmistuin sertifioiduksi kuolindoulaksi huhtikuussa 2024 Lohtu Akatemiasta.

Elämäni aikana olen kohdannut niin läheisten kuin ystävienkin kuolemaa ja huomannut kuinka vaikea näistä asioista on puhua muille.

Olen empaattinen kuuntelija, joka osaa keskustella myös vaikeistakin asioista. Autan myös arjen asioissa sekä annan apua ja tukea hoito-/hoivatahdon tekemiseen.

Olen toiminut Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisena vuodesta 2013 lähtien.

Olen rinnallasi juuri sen ajan kuin koet tarvitsevasi minua.

Kuolemaa ei tarvitse kohdata yksin.

karoliina.simenius@gmail.com

044 518 9056

Kuolemasta puhuttaessa ei aina tarvita yleviä ja suuria sanoja. Joskus elämän ja kuoleman liittyvät pohdinnat ovat helpompia vieraan ihmisen kanssa. Keskustelut ilman oletuksia ja odotuksia voivat olla vapauttavia ja lohduttavia kuolevalle ja läheisille.
 
Olen valmistunut kuolindoulaksi kesällä 2024 Lohtu Akatemiasta. Kuolevan ja lähipiirin auttaminen ja tukeminen monella tasolla on keskeistä toiminnassani. Henkisen tuen, läsnäolon ja kuuntelun lisäksi autan erikseen sovittaessa käytännön asioissa. Autan kuolemaan liittyvien erilaisten dokumenttien täyttämisessä esimerkiksi hoitotahto. Autan myös muiden virallisten papereiden täyttämisessä sekä hautajaisten suunnittelussa ja järjestämisessä.
 
Olen läsnä oleva, helposti lähestyttävä ja huumorintajuinen. Toimin kuolindoulana ja kanssakulkijana kaikenikäisille. Toimintani ei ole sidoksissa mihinkään vakaumukseen tai uskontoon. Noudatan kuolindoulan eettisiä ohjeita, joista tärkein on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Päätyökseni opetan lukiossa.
 
Toimin Oulussa ja lähialueella. Ensimmäinen tapaaminen on ilmainen eikä velvoita mihinkään. Jos kuolemaan liittyvät asiat pohdituttavat sinua, minut tavoittaa sähköpostin kautta.
 
Scroll to Top