Tarvitsetko kuolindoulan?

Etsitkö tukea ja läsnäoloa?

Kanssakulkija- ja kuolindoulapalvelut Lohtu Akatemiasta 

Tarjoamme ammattitaitoista kanssakulkija- ja kuolindoulapalvelua, joka keskittyy tukemaan sekä sairastavaa että hänen läheisiään herkässä elämänvaiheessa.

Kanssakulkijapalvelut

Olemme  tukena läpi hoitoprosessin, tarjoamme läsnäoloa, rauhoittavia keskusteluja ja kuuntelua. Autamme myös läheisiä käsittelemään tunteita ja löytämään voima- varoja vaikeassa elämäntilanteessa. Luomme pysyvyyttä ja arjen jatkuvuutta. 

Kuolindoulapalvelut

Tavoitteemme on helpottaa siirtymistä elämästä kuolemaan lempeästi ja arvokkaasti. Autamme asiakasta ilmaisemaan elämänsä loppuvaihetta koskevia toiveitaan ja tarpeitaan,  tuemme saattohoitovaiheen suunnittelussa ja valmistelussa ja tarjoamme emotionaalista tukea. Kunnioitamme syvällisesti jokaisen yksilön ainutlaatuista tarinaa ja elämänkokemusta. 

Kaikilla kanssakulkijoillamme ja kuolindoulillamme on empaattinen ja rauhoittava lähestymistapa. Olemme omistautuneet tarjoamaan lohtua ja tukea niin sairastaville kuin heidän läheisilleen koko hoitoprosessin ajan. 

Keskustellaan yhdessä, miten voimme olla avuksi: Jaana Salmi, puh. 040 534 7030.                                                          

Lohtu Akatemia kouluttaa ja välittää kanssakulkijoita ja kuolindoulia.  Valittavanasi on useita kanssakulkijoita ja kuolindoulia.  

Kuolindoulat kartalla

Tampere

Helsinki

Kirkkonummi

Vantaa

Espoo

Hollola

Järvenpää

Oulu

Somero

Salo

Hyvinkää

Porvoo

Vihti

Nurmijärvi

Kerava

Siuntio

Lahti

Pertteli

Rovaniemi

Joensuu

Sotkamo

Oulunsalo

Ilmajoki

Puolanka

Oulainen

Kemijärvi

Muonio

Kuolindoulia sijaitsee seuraavilla paikkakunnilla:

Tampere, Helsinki, Vantaa, Hollola, Espoo, Oulu, Vantaa, Järvenpää, Kirkkonummi, Somero, Salo, Hyvinkää, Porvoo, Vihti, Nurmijärvi, Kerava, Siuntio, Lahti, Pertteli, Rovaniemi, Joensuu, Sotkamo, Oulunsalo, Ilmajoki, Puolanka, Oulainen, Kemijärvi, Muonio.

Ennen kuolemaa doula voi tarjota kuolevalle ihmiselle tai tämän läheisille keskusteluapua tai tukea käytännön asioissa, kuten hoitotahdon teossa tai hautapaikan valinnassa.

Kuolindoulana hän keskustelee, kuuntelee ja lohduttaa. Joskus kuoleva haluaa suunnitella kuolindoulan seurassa hautajaisensa tai kirjoittaa läheisilleen kirjeen. Myös vierellä olo kuoleman lähestyessä ja tapahtuessa kuuluu kuolindoulan perustehtäviin.

Kuolindoulaa sitoo kaikissa tilanteissa ehdoton vaitiolovelvollisuus. 

Ota yhteyttä

Jaana Salmi
040 543 7030
jaana@lohtuakatemia.fi

Kuolindoulat:

Vakavan sairastumisen ja surun keskellä ihminen on elämänvaiheessa, jossa tarve avulle ja tuelle on suuri. Kuolindoula on koulutettu kanssaihminen, jonka saat avuksesi, silloin kun vakava sairaus on kohdannut sinua tai perhettäsi.
Olen Päivi Veistiö logoterapeutti, varhaiskasvatuksen opettaja ja minulla on myös sosiaali -ja terveysalan koulutus. Olen valmistunut kuolindoulaksi Lohtu akatemiaista 2023. Henkinen tuki, käytännön asioiden hoito, toiveiden dokumentointi sekä toteutus ovat osa työtäni. Kuolindoulana toimin ainoastaan kuolindoulan tehtävässä, eli en osallistu hoidollisiin tehtäviin.

Toimin kuolindoulana kaikenikäisille. Olen työskennellyt iäkkäiden, sekä muistisairaiden parissa ja minulla on yli 20 vuoden työkokemus lapsiperhe- sekä kasvatustyöstä. Monipuolinen työhistoria perheiden ja lasten parissa mahdollistaa sen, että minulla on hyvä valmiudet toimia kuolindoulana myös perheissä, jossa lapsi tai vanhempi on vakavasti sairastunut.

Yksi tärkeä syy miksi haluan toimia kuolindoulana on se, että ihmisellä on mahdollista kuolla niin, että häntä pidetään kädestä kiinni, silloin kun hän on niin toivonut.

Kun toiveesi kuolindoulasta on herännyt, voit ottaa minuun yhteyttä ja sovimme tapaamisen haluamaasi paikkaan. Jos koet, että olen sinulle sopiva doula jatkamme yhdessä. Teemme sopimuksen, johon on laadittu mm. minun tehtäväni ja miten palvelu hinnoitellaan.

 

Puhutaanko yhdessä kuolemaa?
Olen Kaisa, sertifioitu kuolindoula (Lohtu Akatemia 2023). Toimin kanssakulkijana kuoleman äärellä, avoimuus ja luottamus edellä. Tarjoan läsnäoloa, sekä käytännön apua sinulle ja läheisillesi. Jos elämässäsi on tilanne, että olet itse saanut diagnoosin tai käsittelet läheisesi kuolemaa, ota rohkeasti yhteyttä. Autan myös mm. hoitotahdon ja muiden virallisten papereiden tekemisessä, sekä omien tai läheisen hautajaisten suunnittelussa ja järjestämisessä. Tarkoitus on olla tukena ja apuna koko matkan, ennen ja jälkeen kuoleman.

Olen ammatiltani myös sairaanhoitaja (SAMK 2016). Olen työskennellyt pääasiassa ikäihmisten kanssa hoivakodeissa ja kotihoidossa. Vahvuuksiani ovat ihmisten kohtaaminen, rauhallisuus, kärsivällisyys sekä käytännönläheisyys ja huumorintaju.

Doulaan Päijät-Hämeen alueella kotikäynnein, kielitaitona suomi.
Jokainen kuolema on arvokas ja niin halutessasi, olen täällä sinua varten.

Kaisa Kaunisto

Hei, olen kouluttautunut v 2023 Lohtu Akatemian ensimmäisessä, Suomessa järjestetyssä koulutuksessa kuolindoulaksi. Lähdin kouluttautumaan, koska kuolema on tullut jo monesti itselleni henkilökohtaisessa elämässäni eteeni ja oman äidin kuolinhetkellä, hänen vierellään istuessani ja kädestä kiinni pitäessäni, minulle syntyi vahva tunne siitä, ettei kenenkään tulisi jäädä kuoleman lähestyessä yksin ahdistumaan.
Suomessahan on jo koulutettuja synnytysdoulia, jotka tukevat synnytykseen liittyvissä asioissa ja kuolindoula taas tulee tukemaan kuolemaan liittyvissä asioissa.

Mielestäni syntymä ja kuolema, ovat molemmat suurimpia sekä arvokkaimpia asioita elämän kaaressa.

Jokainen syntymä on suuri ihme ja lahja vanhemmille ja jokainen kuolema on yhtä arvokasta.

Mikäli olet tai joku läheisesi on elämän loppuvaiheessa ja kaipaatte tukihenkilöä, joka on vierellä, kuuntelee ja auttaa arkisissa käytännönasioissa, sekä vastaa kuolemaan liittyvissä kysymyksissä.

Tulen mielelläni auttamaan ja tukemaan teitä sekä koko perhettä elämän loppuvaiheeseen.

Toimin Raaseporin alueella.

Asun itse Karjaalla, minulla on auto käytettävissä, joten voin myös tulla kotikäynnille keskustelemaan sekä tutustumaan paremmin.

Sanotaan, että me kuolemme siten miten olemme eläneet. Pohditko elämää ja kuolemaa, mutta ei ole kenen kanssa puhua siitä? Onko kuolema vieraillut luonasi joskus vai onko siitä tullut lopullinen asukas sinun tai läheisesi elämään? Mitä kuoleminen tarkoittaa käytännössä, voiko siihen valmistautua jollain tavalla?
Toivotko että rinnallasi kulkisi elämäsi viimeisinä aikoina, joku, joka kuuntelee ja kuulee?

Olen Suomessa ensimmäisten joukossa kouluttautunut sertifioiduksi kuolindoulaksi. Tällä hetkellä kielitaitoni on äidinkieleni suomi, sekä englanti.
Voin auttaa sinua saamaan käytännön asiat järjestykseen, on sitten kyse varautumisesta ja valmistautumisesta tulevaan tai viimeisten maanpäällisten hetkien ollessa läsnä.
Voimme myös pohtia kuolemaan liittyviä asioita yhdessä, miten sinä koet kuoleman ja kuolevaisuuden. Onko se kenties pelottavaa tai ahdistavaa tai sydämessä rauhan saanut aihe, vai asia mitä et halua ajatella, mutta silti olisi joku joka olisi läsnä.

Olen pitkän linjan käsityöläinen, sekä täydentävien hoitomuotojen ammattilainen, teen hermoratahierontaa, sekä perinnekuppausta.
Ammennan luonnosta voimaa ja arvostan sen antimia ravintona, rohtona sekä materiaalina käsitöhin. 

Jos kuulet kustun ja haluat katsoa voisinko olla rinnallakulkijasi polullasi, saat yhteyden minuun Lohtu Akatemian kautta.

Traumaattisiin kriiseihin ja väkivaltatyöhön erikoistunut kuolindoula palveluksessasi!

Mikäli kaipaat oman tai jonkun toisen kuoleman käsittelyyn ulkopuolista ammattiapua, kuolindoulapalvelut voisivat sopia sinulle. Kanssani voi keskustella mistä tahansa kuolemiseen liittyvistä ajatuksista ja tunteista elämän eri vaiheissa. Autan tarvittaessa täyttämään kuoleman kannalta tärkeitä dokumentteja sekä jaan tietoa kuolemasta ja hautausvaihtoehdoista. Halutessasi olen vain hiljaa, mutta täysin läsnä ja tukenasi kuoleman lähestyessä. Minulla on kokemusta myös pienten lasten ja nuorten kanssa työskentelystä.

Olen pohjakoulutukseltani sosionomi (YAMK) ja toimin yrittäjänä Hyvinpitelyssä. Vastaan mielelläni kysymyksiin ja tarjoan juuri sinun tai perheesi tilanteeseen räätälöidyn palvelupaketin.

Onko vaikea sairaus kohdannut sinua tai läheistäsi? Oletko sinä tai läheisesi elämän loppuvaiheessa ja toivot vierellesi
koulutettua kanssaihmistä, tukijaa, kuuntelijaa ja keskusteluapua?

Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti tunteistasi, sairaudesta, lähestyvästä kuolemasta ja hautajaisista?
Koetko tarvitsevasi apua ja tukea hoito-/ hoivatahdon tekemiseen tai muiden käytännön asioiden
sujuvoittamiseen?

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja. Työurallani olen työskennellyt fyysisesti vaikeavammaisten asumispalveluyksikössä, sairaalassa sekä saattohoitokodissa. Työn ohella ole kouluttautunut kriisityön asiantuntijaksi. Kuolindoulaksi olen valmistunut Lohtu Akatemiasta marraskuussa 2023.

Toimin kuolindoulana kaikenikäisille Tampereella ja sen lähikunnissa asiakkaan kotona mutta tarvittaessa voin käydä hänen luonaan myös sairaalassa tai muussa hoito- tai hoivapaikassa.
Voin myös lähteä esim. luontoon tai muuhun asiakkaalle rakkaaseen ja tärkeään paikkaan keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia mieltä askarruttavissa kysymyksissä.
Vaikka olen koulutukseltani sairaanhoitaja, kuolindoulana en osallistu hoidollisiin tehtäviin tai toimenpiteisiin. Toimin ainoastaan kuolindoulan tehtävissä.

Kuolindoulana voin helpottaa oloasi

Jos pohdit juuri nyt omaa tai jonkun läheisen kuolemaa. Kuolema on luonnollinen asia, mutta yhteiskunnassamme useimmat kokevat sen monimutkaisena ja pelottavanakin.

Tarvitset ehkä selkeyttä tuleviin hautajaisjärjestelyihin tai mietit, miten hoituvat viimeisten aikojen elonhetket tai perintö jälkipolville.

Näitä ja monia muita asioita voimme pohtia ja kirjoittaa yhdessä ylös, sillä ne ovat tuiki tärkeitä jotta saat itsellesi mielenrauhaa ja voit elää huoletta elämäsi jäljellä olevia päiviä.

Olen opiskellut ja käyttänyt monia ihmisen kasvua tukevia asioita, muun muassa coachin taitoja ja itsetuntemustyötä Enneagrammin avulla. Olen tehnyt uran kirjailijana, työyhteisövalmentajana ja projektitöissä, joista viimeisimmässä olin tekemisissä näkövammaisten kanssa. Olen myös hautaustoimiston työntekijä.

Työskentelen kuolindoulana Helsingin hautaustoimistossa ja voin halutessasi tulla luoksesi julkisilla koko pääkaupunkiseudun alueella (ABCD-vyöhykkeet). Voimme järjestää tapaamisen myös etäyhteyksin tai puhelimella.

Tarjoan mielelläni pienen ensikeskustelun, jossa voimme kuulostella ja kartoittaa, minkälaista tukea voisin sinulle tarjota.

Scroll to Top